Den gode historie – 5. damers forrygende sæson og oprykning

Sæsonen 19/20 blev fuldstændigt forrygende for klubbens lavest rangerende damehold. Holdet består af en række tidligere divisionsspillere, som ikke længere orker seriøs håndbold (men det glemmer de, så snart der er kamp – så går det amok). Det blev tydeligt allerede i sæsonens kun anden kamp, hvor Denise fik rødt kort for en sætning, der ikke tåler gengivelse i dette pæne opslag.

Holdet nåede – som et af de eneste i Danmark – at rykke op i serie 1 weekenden før Mette Frederiksen lukkede landet. Det skete takket været et gigantisk pointforspring til nummer to, en målscore på +208 for sæsonens i alt 17 kampe og ikke et eneste nederlag. Undervejs blev en halvleg endda vundet 15-0.

Men de kolde facts er slet ikke det bedste ved det her dejlige damehold. Det bedste er, ifølge dem selv, frugtboksen. Aldrig har alle de åh-så-seriøse divisionshold fået sådan en opvartning. Chokoladeovertrukne Bugles-chips. Fem forskellige slags udskåren frugt. Havregrynskugler. Juleskum og chokoladejulemænd i december. Eksotiske nøddetyper. Alt sammen leveret kvit og frit af Lines mor, Susan, som giver en 28-årig med et ellers stenhårdt hjerte lyserøde minder om en svunden tid som lilleputspiller.

Det har også været en sæson, hvor deres elskede Paw har kæmpet sig tilbage til hallen. Intet kan erstatte en seriøs opvarmning med hyggesnak, som når han dukker op i døråbningen, drejer skarpt til venstre og sætter sig i umiddelbar nærhed af den trænerbænk, han har stået foran så mange gange før. Fra hele holdet lyder en stor tak for opbakningen. Du er simpelthen en ægte fighter, og havde damerne en fidusbamse, var den gået til dig.

En stor tak skal også lyde til træner Sune, som gang på gang har tryllet med både træningsøvelser og familietid for at få det hele til at gå op – og dét på fuldstændigt frivillig basis. Det her hold var aldrig blevet til noget uden ham.

På vegne af hele holdet
Katrine Fuglsang, Dame Senior 5